Prehlásenie o spracovaní osobných údajov v zmysle GDPR

 

Kto spracováva vaše údaje

Informácie o spracúvaní osobných údajov poskytované v zmysle nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EU) 2016/679 zo dňa 27.4.2016 o ochrane fyzických osôb v súvislosti so spracúvaním osobných údajov (ďalej len „GDPR“) spracováva naša spoločnosť:

 

OSMOS s.r.o.

Pečianska 31

851 01 Bratislava 5

+421 2 6381 3478,

gdpr@osmos.sk

 

IČO:  35957522                      

DIČ: 2022096252

 

Aké osobné údaje spracovávame

Osobné údaje označujú akýkoľvek údaj, ktorý obsahuje Váš špecifický osobný údaj ako identifikovateľnej osoby, napríklad meno, a priezvisko, adresa, emailová adresa, telefónne číslo.

                                  

Na aké účely spracúvame osobné údaje?

Spoločnosť OSMOS s.r.o. zhromažďuje, zaznamenáva alebo spracováva údaje iba na účely vykonávania svojich vlastných obchodných cieľov a účelu svojich dcérskych spoločností. Naše webové stránky sú v zásade dostupné všetkým používateľom bez zhromažďovania akýchkoľvek osobných údajov. Osobné údaje sa požadujú, spracúvajú a používajú iba v rozsahu, v akom je to potrebné na poskytnutie požadovaných služieb alebo poskytnutie akéhokoľvek obsahu.

 

Bez Vášho súhlasu:

  • na účel predzmluvných vzťahov

Vaše osobné údaje spracúvame na účely vybavenia Vašej požiadavky prostredníctvom vyplnenia formulára na webe (napr. dopytu na SW, HW, školenie).

  • na účel uzavretia kúpnej zmluvy alebo zmluvy na údržbu. Vaše osobné údaje spracúvame na účely objednávky tovaru alebo služby, na účely vystavenia a doručenia faktúry, dodacieho listu, na odstúpenie od zmluvy a na vybavenie reklamácie.
  • na základe oprávneného záujmu. Vaše osobné údaje môžeme spracúvať bez Vášho súhlasu na základe nášho oprávneného záujmu, napr. pri obhajobe právnych nárokov vyplývajúcich zo zmluvy alebo pri vymáhaní pohľadávok.
  • na základe plnenia zákonnej povinnosti. Vaše osobné údaje môžeme spracúvať bez Vášho súhlasu na účely archivácie obchodných dokumentov alebo účtovných dokladov podľa zákona o účtovníctve.

 

S Vašim súhlasom:

  • na marketingové účely, t.j. najmä ponuka produktov a služieb prostredníctvom e-mailu, telefonickým oslovením alebo zaslaním Newslettera. Súhlas na marketingové účely je dobrovoľný. Bez jeho udelenia Vám žiaľ nemôžeme poskytovať ponuky tovarov a služieb a informovať Vás o novinkách.

 

Odkiaľ získavame Vaše osobné údaje

Keď vstúpite na naše webové stránky, automaticky sa zaznamenajú všeobecné informácie. Tieto informácie obsahujú napríklad typ použitého webového prehľadávača, použitý operačný systém, názov domény poskytovateľa internetových služieb a podobné (napr. Údaje o serveri / protokolové súbory servera). Patria sem iba informácie, ktoré neumožňujú žiadne závery týkajúce sa vašej osoby. Tieto údaje sa navyše generujú aj pri prístupe na akúkoľvek inú webovú stránku na internete. Toto preto nie je špecifická funkcia našej webovej stránky. Informácie získané týmto spôsobom štatisticky vyhodnocujeme. Naše stránky sú:

 

www.osmos.sk

pdc.osmos.sk

https://www.facebook.com/osmosbratislava

 

Spracovanie vašich osobných údajov

Pri manipulácii s osobnými údajmi sa používajú všetky potrebné technické a organizačné bezpečnostné opatrenia, aby sa vaše osobné údaje náležite chránili pred neoprávneným prístupom a zneužitím. Aby sme ochránili bezpečnosť vašich údajov počas prenosu, používame šifrovacie postupy (SSL) cez HTTPS.  Naši zamestnanci sú povinní pri manipulácii s osobnými údajmi dodržiavať ustanovenia GDPR.

 

Newsletter, informačné maily

Aby ste sa mohli zaregistrovať na zasielanie noviniek, musíte vyplniť špeciálne označené polia, ako meno a e-mailová adresa - všetky ostatné informácie sú uvedené z Vašej strany dobrovoľne. Príjemcovia Newsletterov, Informačného spravodaja môžu byť informovaní e-mailom len o informáciách, ktoré súvisia s tovarom a službami poskytujúcimi spoločnosťou OSMOS s.r.o.. Registrácia sa uskutoční v postupných dvojitím overením. Po zadaní údajov dostanete e-mail s odkazom na potvrdenie, na ktorý musíte znova kliknúť. Ukladajú sa tieto údaje: Registračné údaje, prihlásenie, potvrdenie, čas odhlásenia, adresa internetového protokolu a zmeny uložených údajov.

Náš informačný mail sa odosiela prostredníctvom poskytovateľa služieb Microsoft. E-mailové adresy našich príjemcov a opísané údaje sa ukladajú výlučne na serveroch spoločnosti Microsoft. V rozsahu povolenom na základe rozhodného práva môžu byť osobné údaje zhromaždené na základe tejto zmluvy prenesené, uložené a spracované v Spojených štátoch alebo v akejkoľvek inej krajine, v ktorej spoločnosť Microsoft alebo jej afilácie, prípadne ich príslušní zástupcovia a subdodávatelia udržiavajú svoje prevádzkové zariadenia. Spoločnosť Microsoft bude dodržiavať požiadavky zákona o ochrane údajov v Európskom hospodárskom priestore a Švajčiarsku týkajúce sa zhromažďovania, používania, prenosu, uchovávania a iného spracúvania osobných údajov z Európskeho hospodárskeho priestoru a Švajčiarska.

Súhlas s odoslaním Newsletteru môžete kedykoľvek odvolať. Zrušením vášho súhlasu vyprší aj súhlas s budúcim spracovaním vašich osobných údajov. Vaše odvolanie nám navyše môžete kedykoľvek poslať aj mailom na info@osmos.sk.

 

Facebook

Na našich stránkach www.osmos.sk  nie sú integrované žiadne pluginy sociálnej siete Facebook, ale iba bežný hypertextový odkaz na našu stránku Facebook. Kliknutím na Facebook opustíte stránky www.osmos.sk  a dostanete sa priamo na Facebook.com. Spoločnosť OSMOS s.r.o.  nemôže ovplyvniť, ktoré používateľské údaje Facebook zaznamenáva, ako sa budú spracúvať alebo či budú poskytnuté tretím stranám. Informácie o údajoch zaznamenaných Facebookom a ich spracovaní nájdete vo vyhlásení o ochrane osobných údajov v sociálnej sieti.

 

 

Zverejňovanie pracovných ponúk / online pracovných ponúk

Vaše údaje o žiadosti budeme zhromažďovať a spracovávať za účelom spracovania žiadosti. Ak po vašej žiadosti nasleduje uzavretie pracovnej zmluvy, vaše prenášané údaje môžeme v súlade s príslušnými právnymi predpismi uložiť do vášho osobného spisu na účely vzájomnej spolupráce a pre administratívne účely.

Ak bude vaša žiadosť zamietnutá, údaje, ktoré ste poskytli, sa automaticky vymažú dva mesiace po informovaní Vás o zamietavom stanovisku. To neplatí, ak chcete, aby sme Vás evidovali, a ak by v budúcnosti bolo možné poskytnúť pracovnú pozíciu pre Vašu osobu. K tomu treba Váš súhlas, aby bolo možné dlhšie uloženie Vašich údajov v našej databáze potenciálnych žiadateľov.

 

Ako dlho zostanú údaje uložené?

Dodržiavame zásady uchovávania údajov výhradne v rozsahu nevyhnutnom pri riadení a spravovaní vzťahov. Po skončení príslušného účelu, alebo po uplynutí lehoty na spracovanie,  budú príslušné údaje zneprístupnené, alebo vymazávané podľa zákonných predpisov.

 

Pokiaľ ste nám udelili súhlas k spracúvaniu osobných údajov pre účely zasielania Newsletterov a informačných mailov, ponúk, je doba uloženia vašich osobných údajov 5 rokov od udelenia súhlasu.

 

 

 

 

Poskytovanie údajov tretej krajine

Vaše osobné údaje neposkytujeme tretím stranám.

Pokiaľ budú naši poskytovatelia služieb alebo partneri v budúcnosti so sídlom mimo Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP), budeme vás v popise ponuky informovať o tejto okolnosti a žiadať Vás súhlas.

 

Prístup a práva v súvislosti so spracovaním údajov

Informácie o uložených údajoch o vašej osobe si môžete kedykoľvek vyžiadať od spoločnosti OSMOS s.r.o. . Kedykoľvek môžete tiež požiadať o opravu, vymazanie a zablokovanie jednotlivých osobných údajov.

 

Práva:

  • prístup k osobným údajom. Máte právo na potvrdenie, či osobné údaje sú alebo nie sú spracúvané. Máte právo na poskytnutie kópií spracúvaných osobných údajov.
  • Právo na opravu. V prípade ak spracúvame Vaše neaktuálne osobné údaje prosím informujte nás a my Vaše osobné údaje opravíme.
  • Právo na vymazanie. Na Vašu žiadosť sme povinní Vaše osobné údaje vymazať. Žiadosť však individuálne vyhodnotíme, či sú splnené podmienky, pretože zákonná povinnosť či oprávnený záujem nás oprávňuje ponechať si Vaše osobné údaje.
  • Právo na obmedzenie spracúvania. Na Vašu žiadosť sme povinní Vaše osobné údaje spracúvať výhradne na splnenie najnutnejších zákonných povinností, teda obmedziť ich spracúvanie.
  • Právo na prenos údajov. Ak si prajete, aby sme poskytli Vaše osobné údaje inému prevádzkovateľovi, inej spoločnosti, odovzdáme Vaše osobné údaje v zodpovedajúcom formáte, ak nám v tom nebudú brániť žiadne zákonné prekážky.
  • Právo namietať spracúvanie na účely priameho marketingu a profilovanie. V prípade, ak nesúhlasíte so spracovaním Vašich údajov na účely marketingu informujte nás a my Vaše osobné údaje na tieto účely nebudeme spracúvať.

 

 

Okrem toho môžete svoje námietkové právo uplatniť kedykoľvek, bez udania dôvodu a kedykoľvek zmeniť alebo úplne odvolať svoje vyhlásenie o súhlase platné pre budúcnosť. Vaše odvolanie môžete zaslať spoločnosti OSMOS s.r.o. buď poštou, alebo e-mailom gdpr@osmos.sk.

 

Právo podať podnet alebo sťažnosť na Úrad na ochranu osobných údajov

Podnet alebo sťažnosť vo veci spracúvania Vašich osobných údajov môžete podať dozornému orgánu, t. j. Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava, tel.: +421 2 3231 3220, www.dataprotection.gov.sk.

 

 

 

 

Zmeny a doplnenia našich ustanovení o ochrane údajov

Vyhradzujeme si právo príležitostne upraviť toto vyhlásenie o ochrane údajov tak, aby vždy zodpovedalo súčasným zákonným požiadavkám alebo aby sa vykonali zmeny v našich službách vo vyhlásení o ochrane údajov, napríklad zavedením nových služieb. Nové vyhlásenie o ochrane údajov sa potom vzťahuje na vašu novú návštevu. Tieto údaje sme aktualizovali 1.1.2020.